Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 11:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/chili-och-jordnotsolja/

Recept

Chili- och jordnötsolja

Chili- och jordnötsolja.
Chili- och jordnötsolja. Foto: Beatrice Lundborg

Börjar du få mogna chilifrukter? Här är ett kul sätt att konservera dem – i fett. I Kina är det mycket populärt med olika typer av chilioljor, somliga med tillsats av sichuanpeppar, svarta bönor eller jordnötter. Jag skulle rekommendera alla att uppsöka en affär med asiatiska matvaror och köpa en burk.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in