Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-23 00:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/curry-och-blomkalssoppa/

Recept

Curry- och blomkålssoppa

Curry- och blomkålssoppa.
Curry- och blomkålssoppa. Foto: Thomas Karlsson

Curry och blomkål är ett perfekt smakpar i en soppa med len och lite gräddig konsistens, som denna. Currykryddan som används är vanlig gul som finns på kryddburk.

Läs mer: Sportiga soppor för lov och uteliv

1. Ansa blomkålen och dela den i buketter. Hacka löken.

2. Fräs löken i smör och olja i en kastrull tills den blir genomskinlig. Tillsätt curryn och låt fräsa ytterligare en minut. 

3. Häll i vatten, salt, buljong och blomkål. Låt koka upp och sjud i 20 minuter under lock. Häll i grädden och låt sjuda ett par minuter till. 

4. Mixa soppan tills den blir slät. Smaka av. Servera i varma djupa tallrikar. Dekorera eventuellt med ett salviablad eller lite finhackad persilja.

Tips. Rester av denna soppa kan kokas ihop och användas till att stuva kokt potatis i.