Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-19 19:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/darfor-ar-salt-mer-an-bara-varldens-basta-krydda/

MAT & DRYCK

Därför är salt mer än bara världens bästa krydda

Världen är full av salter. Det finns till exempel ett blåaktigt salt från Iran, ett gråvitt från Utah, rosa sorter från både Australien och Pakistan. En raritet är flodsalt från Kenya, som har aromer av anis och salmiak. Det framställs ur vassväxten muchua som växer i floden Nzoia, och kan både soltorkas och röktorkas. Tyvärr är det näst intill omöjligt att få tag på just nu. Vanliga flingsaltsorter är engelska Maldon eller Fleur De Sel Camargue från Frankrike. Läs mer om salterna på bilden här nedanför.
Världen är full av salter. Det finns till exempel ett blåaktigt salt från Iran, ett gråvitt från Utah, rosa sorter från både Australien och Pakistan. En raritet är flodsalt från Kenya, som har aromer av anis och salmiak. Det framställs ur vassväxten muchua som växer i floden Nzoia, och kan både soltorkas och röktorkas. Tyvärr är det näst intill omöjligt att få tag på just nu. Vanliga flingsaltsorter är engelska Maldon eller Fleur De Sel Camargue från Frankrike. Läs mer om salterna på bilden här nedanför. Foto: Beatrice Lundborg

Salt är livsviktigt och att salta maten är kanske det enklaste sättet att förhöja smaken. Men salt kan användas till så mycket mer. Lär dig allt i Jens Linders stora saltskola.

Text & recept: Jens Linder Foto: Beatrice Lundborg

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in