Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-27 09:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/darfor-ar-salt-mer-an-bara-varldens-basta-krydda/

MAT & DRYCK

Därför är salt mer än bara världens bästa krydda

Världen är full av salter. Det finns till exempel ett blåaktigt salt från Iran, ett gråvitt från Utah, rosa sorter från både Australien och Pakistan. En raritet är flodsalt från Kenya, som har aromer av anis och salmiak. Det framställs ur vassväxten muchua som växer i floden Nzoia, och kan både soltorkas och röktorkas. Tyvärr är det näst intill omöjligt att få tag på just nu. Vanliga flingsaltsorter är engelska Maldon eller Fleur De Sel Camargue från Frankrike. Läs mer om salterna på bilden här nedanför.
Foto: Beatrice Lundborg

Salt är livsviktigt och att salta maten är kanske det enklaste sättet att förhöja smaken. Men salt kan användas till så mycket mer. Lär dig allt i Jens Linders stora saltskola.

Text & recept: Jens Linder Foto: Beatrice Lundborg

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.