Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 00:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/dovhjortscarpaccio-med-sardellmajo-fladerbarskapris-och-lojrom/

RECEPT

Dovhjortscarpaccio med sardellmajo, fläderbärskapris och löjrom

Foto: Nicklas Thegerström

Exakt vilken styckningsdetalj man väljer här är inte det viktigaste, men det måste vara en köttbit som går att skiva tunt och sedan banka ut ännu tunnare. Som alltid när man handskas med rått kött är det viktigt med bra hygien.

Läs mer: Årets kock hjälper dig träffa rätt med viltet

1. Börja med sardellmajonnäsen. Lägg rumstempererade äggulor, citron och sardeller i en bunke och mixa. Vispa eller mixa i oljan, lite i taget, tills du får en fast majonnäs. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer citron.

2. Skiva dovhjorten och banka ut den mellan plastfolie så att den blir riktigt tunn. Finhacka lök och gräslök.

3. Fördela köttet på tallrikar, ringla över sardellmajonnäs och strö över lök, gräslök och fläderbärskapris. Lägg en klick löjrom på varje tallrik. Avsluta med att salta och peppra.

Ämnen i artikeln

Recept

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt