Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/dryck/olkultur-med-lokal-humle-i-centrum/

Dryck

Ölkultur med lokal humle i centrum

Bild 1 av 3 Nelson sauvin. Humlesort med ursprung kring staden Nelson, Nya Zeeland. Har odlats sedan millennieskiftet och har aromatiska likheter – krusbär, passionsfrukt, citrus – med landets stora exportdruva sauvignon blanc. Nelson sauvin används främst som aromhumle och tillsätts sent i koket då fruktigheten eftersöks framför beskan. Förekommer ofta i stilar som pale ale och IPA.
Bild 2 av 3 Humlesorten nelson sauvin efterfrågas i hela världen.
Foto: Tim Cuff/Alamy
Bild 3 av 3 Garage Project i Wellington, där Josh Lynex är försäljningschef.

Den nyzeeländska humlesorten nelson sauvin efterfrågas i hela världen. Alf Tumble har besökt mikrobryggerier i Wellington som gärna lyfter fram sitt ursprung med hjälp av humle.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in