Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 11:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/dryck/vinskolan-ratt-vin-till-ratt-matratt/

Dryck

Vinskolan: Rätt vin till rätt maträtt

En gryta med Asieninspirerade köttbullar i kokos- och tomatsås kräver ett gott rött vin, till exempel Domaine de Verquière 2016 eller G.D. Vajra Barolo 2014.
En gryta med Asieninspirerade köttbullar i kokos- och tomatsås kräver ett gott rött vin, till exempel Domaine de Verquière 2016 eller G.D. Vajra Barolo 2014. Foto: Beatrice Lundborg

Ska man ha samma vin i maten som till maten? Vilka rätter klarar sig inte utan vin som ingrediens? Alf Tumble reder ut frågorna i vinskolan.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in