Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-25 20:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/duka-upp-till-kraftkalas/

Mat & Dryck

Duka upp till kräftkalas

Kräftor, knäcke och snaps. Foto: Christina Sundien

Årets kräftor serveras med små fina kantarellpajer, smakrikt knäcke med ett kryddostsmör – och en smaskig lakritsbrûlée som avslutning.

DN Text

Recepten är skapade av Elisabeth Johansson och fotona är tagna av Christina Sundien.

Koka egen lag till kräftorna i år. Foto: Christina Sundien

Kräftor med lime- & dillaioli. Koka dina egna kräftor – eller ge dina färdigkokta kräftor mer smak genom att låta dem dra i lagen efter att den fått kallna. Eller nöj dig med att göra en god aioli att servera till.

 

Kantarellformar toppade med löjrom. Foto: Christina Sundien

Kantarellfyllda filodegsformar. Filodeg brukar finnas i frys- eller kyldisken i välsorterade livsmedelsbutiker. Den blir härligt frasig.

 

Servera knäcket med kryddostsmör. Foto: Christina Sundien

Knäcke med svart sesamfrö & kryddostsmör. Knäcket får ett lyft av det goda kryddostsmöret. Servera gärna med en bit cheddarost.

 

Den goda brûléen smaksätts med lakrits och körsbär. Foto: Christina Sundien

Lakritsbrûlée med körsbär. Extra gott blir det att servera vaniljglass eller vispad grädde till.