Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-23 19:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/elin-peters-pasken-har-blivit-en-stor-mathelg/

Mat & Dryck

Elin Peters: Påsken har blivit en stor mathelg

Foto: Erik Ardelius

KRÖNIKA. Nu nalkas tiden då butikerna fylls av groteska mängder skumma höns, dragéägg och chokladharar. Lamm, lax och primörer ska dukas upp tillsammans med ägg, sill och snaps. Det är kalas i dagarna tre och minst en gul påsktårta med marsipankycklingar ska bakas. Men så har det inte alltid varit. 

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in