Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-20 02:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/elin-peters-stjarnkrogen-satte-nordisk-matkonst-pa-kartan/

Mat & Dryck

Elin Peters: Stjärnkrogen satte nordisk matkonst på kartan

Bild 1 av 3 Magnus Nilsson.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 2 av 3 Fäviken Magasinet ligger utanför Järpen i Jämtland.
Foto: Robert Henriksson/TT
Bild 3 av 3
Foto: Eva Tedesjö

Restaurang Fäviken utanför jämtländska Järpen blev den första svenska krogen utanför storstadsområdena att få två Michelinstjärnor.

DN:s matredaktör Elin Peters svarar på tre frågor om varför Fäviken nu stänger och vad restaurangen betytt för nordisk gastronomi.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in