Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-28 10:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/elin-peters-unikt-att-huvudratten-baseras-pa-rotfrukter/

Mat & Dryck

Elin Peters: Unikt att Nobelfestens huvudrätt baseras på rotfrukter

Kocken Tom Sjöstedt, ansvarig för Nobelmenyn 2018, i arbete på sin krog Lilla Ego i Stockholm.
Kocken Tom Sjöstedt, ansvarig för Nobelmenyn 2018, i arbete på sin krog Lilla Ego i Stockholm. Foto: Fredrik Funck

Årets Nobelmeny har skapats av kocken Tom Sjöstedt, som har fått det prestigefyllda uppdraget för andra året i rad, och konditorn Daniel Roos som ansvarar för desserten för femte året i rad.

Inför banketten spekulerades det i – ja rent av antyddes – att huvudrätten skulle bli vegetarisk. Så blev det inte, men att huvudrätten vid en bankett av detta slag baseras på rotfrukter är ändå unikt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in