Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 06:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/frappuccino/

Recept

Frappuccino

Frappuccino.
Frappuccino. Foto: Ulrika Pousette

Sött iskaffe mixat med mjölk och en kula vaniljglass. Bästa sättet att dricka sitt kaffe på, om du frågar mig.

Läs mer: Så gör du glass utan glassmaskin – fem goda recept 

1. Kör is, kaffe, mjölk och socker till en slät blandning i en mixer.

2. Ringla chokladsås och kolasås på insidan av två glas. Häll iskaffet i glasen, toppa med en kula vaniljglass och servera direkt.

1. Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljsocker och vispa ihop till en jämn smet med elvispen.

2. Häll smeten i en form som rymmer cirka 1 ½ liter. Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten. Låt gärna tina före servering: i 5‒10 minuter i rumstemperatur eller i cirka 15 minuter i kylskåp.

Receptet är hämtat ur Camilla Hamids bok ”Godare glass utan glassmaskin” (Bonnier Fakta).
Receptet är hämtat ur Camilla Hamids bok ”Godare glass utan glassmaskin” (Bonnier Fakta).

Ämnen i artikeln

Recept

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt