Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 22:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/giftas-om-sommaren/

Recept

Giftas om sommaren

Giftas om sommaren.
Giftas om sommaren. Foto: Beatrice Lundborg

Förr var giftas en vanlig efterrätt, som också kallades änglamat (och trifle på engelska). Den bestod vanligen av vispad grädde och bär som varvades i en strut eller skål. På senare tid har det blivit vanligare att man gör den i glas eller skål. Här är en riktigt svensk variant, med den ljuvliga blandningen av fläderblom och rabarber. Mängden saft kan behöva ökas om saften är mindre koncentrerad. Receptet går fint att dubbla.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in