Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-26 08:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/gronkalssallad-med-sotpotatis-och-halloumi/

RECEPT

Grönkålssallad med sötpotatis och halloumi

Foto: Matilda Lindeblad

Nyttig, god och tuggvänlig. En ljuvlig sallad med olika konsistenser och smaker i fin balans – söt sötpotatis, krispiga linser, fräsch sallat, krämig avokado, gnisslig ost och syrlig za’atar. Jag gillar att maxa det gröna och blandar örter, sallat och grönkål som jag bryter ner med lite salt så att bladen mjuknar. Variera salladen genom att strimla ner annan kål, såsom brysselkål, rödkål och spetskål. Ibland mixar jag såsen grön med hackade örter eller gör den het med harissa.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.