Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-21 06:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/hallbara-tips-for-miljo-och-halsa/

Mat & Dryck

Hållbara tips för miljö och hälsa

Tallriksmodellen i två versioner. Den högra ger dubbelt så hög energiåtgång: fläskkotlett, ris, växthusodlade grönsaker, långväga bröd, argentinskt äpple och importerat vatten. Lamm kompletteras av linserna i rotsakspytten i den miljövänliga vänstra, potatis och morötter, närbakat bröd, kranvatten och apelsin från Sydeuropa.
Tallriksmodellen i två versioner. Den högra ger dubbelt så hög energiåtgång: fläskkotlett, ris, växthusodlade grönsaker, långväga bröd, argentinskt äpple och importerat vatten. Lamm kompletteras av linserna i rotsakspytten i den miljövänliga vänstra, potatis och morötter, närbakat bröd, kranvatten och apelsin från Sydeuropa. Foto: Erich Stering
Lägg till bra matval och ät de sämre mindre ofta. Ät mer bönor och frilandsodlade svenska grönsaker och frukter, ät mindre köttportioner och minska på onödor som vatten på flaska, chips och godis.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in