Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-04 03:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/hallbara-tips-for-miljo-och-halsa/

MAT & DRYCK

Hållbara tips för miljö och hälsa

Tallriksmodellen i två versioner. Den högra ger dubbelt så hög energiåtgång: fläskkotlett, ris, växthusodlade grönsaker, långväga bröd, argentinskt äpple och importerat vatten. Lamm kompletteras av linserna i rotsakspytten i den miljövänliga vänstra, potatis och morötter, närbakat bröd, kranvatten och apelsin från Sydeuropa.
Bild: Erich Stering

Lägg till bra matval och ät de sämre mindre ofta. Ät mer bönor och frilandsodlade svenska grönsaker och frukter, ät mindre köttportioner och minska på onödor som vatten på flaska, chips och godis.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.