Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-17 23:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/hemmafrun-maj-har-fatt-en-egen-kokbok/

MAT & DRYCK

Hemmafrun Maj har fått en egen kokbok

Bild 1 av 2 Kristina Sandberg och Lotta Kühlhorn har samarbetat vid flera tillfällen.
Foto: Fredrik Funck
Bild 2 av 2 I den folkhemslägenhet som ligger i Nordiska museet finns många tidstypiska detaljer.
Foto: Fredrik Funck

Mammas sockerkaka, pepparrotskött – kokt och skivat – med nejlika och lök, vitpeppar och lagerblad, ”har vi lagerblad hemma nu då?”, smörkringlor och mandelformar till jul. I Kristina Sandbergs romansvit om Maj används maten för att gestalta en hemmafrus vardag.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in