Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 21:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/hemmafrun-maj-har-fatt-en-egen-kokbok/

Mat & Dryck

Hemmafrun Maj har fått en egen kokbok

Bild 1 av 2 Kristina Sandberg och Lotta Kühlhorn har samarbetat vid flera tillfällen.
Foto: Fredrik Funck
Bild 2 av 2 I den folkhemslägenhet som ligger i Nordiska museet finns många tidstypiska detaljer.
Foto: Fredrik Funck

Mammas sockerkaka, pepparrotskött – kokt och skivat – med nejlika och lök, vitpeppar och lagerblad, ”har vi lagerblad hemma nu då?”, smörkringlor och mandelformar till jul. I Kristina Sandbergs romansvit om Maj används maten för att gestalta en hemmafrus vardag.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in