Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 12:34 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/hyfs-och-stil-samt-viner-i-dnses-nya-appar/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Mat & Dryck

Hyfs och stil samt viner i DN.se:s nya appar

Från och med fredagen når DN:s profilerade medarbetare Magdalena Ribbing och Bengt-Göran Kronstam även ut via appar till användare av Iphone. Goda råd om hyfs och stil samt tips om bästa vinerna direkt till dig, där du står och går.

Magdalena Ribbing får varje månad flera hundra frågor till sin blogg ”Fråga om hyfs och stil” om hur man ska föra sig och förhålla sig i sällskapslivet. Hon ser utvecklingen av tekniken med Iphone och Ipad som fantastisk och gläds åt att allt hon skriver kommer att finnas med i appen.

– Min avsikt med bloggen är att folk ska få hjälp, understryker Magdalena Ribbing och medger att hon tittat in på sin app ”Ribbings etikettguide” och kunnat konstatera att ”den ser jättefin ut”.

I stort sett dagligen lägger Magdalena Ribbing in ett par frågor och svar. Det helt nya i appen är den unika "etikettakuten" i vilken användarna kan snabba svar och svar från Magdalena Ribbing.

– Jag får underbara frågor, ibland i formen av intressanta kortnoveller, säger hon och antyder att närmast i tur att nagelfaras är kommentarer på nätet och en bröllopsinbjudan som gick snett.

Bengt-Göran Kronstam, DN:s flitige vinskribent, säger att hans app ”Kronstams vinguide” är en välkommen utveckling av den sms-tjänst med vintips som varit tillgänglig en längre tid.

– Under alla år har det känts tråkigt att jag provsmakat så många fler viner än dem jag kunnat presentera för DN:s och DN.se:s läsare, säger Bengt-Göran Kronstam.

Nu blir det ändring på det.

– Alla viner som finns på Systembolaget kommer att finnas med, säger den idoge vinprovaren som årligen smakar på uppemot 5.000 sorters vin.

Inför den stundande påsken avser Bengt-Göran Kronstam att utöver de obligatoriska tipsen om tre röda och tre vita även lyfta fram tre mousserande viner, väl värda att beakta inför helgen.

”Ribbings etikettguide” kostar 15 kronor för nedladdning. ”Kronstams vinguide” är gratis.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt