Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-28 08:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/in-i-dimman-sa-kan-du-roka-din-mat/

MAT & DRYCK

In i dimman - så kan du röka din mat

Bild 1 av 4 Det är inte svårt att röka mat – och man kan göra det lite överallt, hävdar kocken Johan Åkerberg, här vid sin röktunna på en innergård på Kungsholmen i Stockholm.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 2 av 4 Med hjälp av en rökpistol kan man fylla en glasburk med rök.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 3 av 4 Med en bambu-ångkokare röker Johan Åkerberg fetaost i en stekpanna på spisen.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 4 av 4 Pastramin har först rökts i fyra timmar, sedan ångkokats.
Foto: Nicklas Thegerström

Eld och rök i matlagningen är ursprungligt och trendigt på en och samma gång. Teknikerna och smaksättarna är många, men egentligen är det mycket enkelt att röka mat, menar kocken Johan Åkerberg.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in