Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 16:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/inlagd-sommarsill/

Recept

Inlagd sommarsill

Inlagd sommarsill.
Inlagd sommarsill. Foto: Eva Hildén

Sommarsillen är fin att servera direkt ur glasburken.

Läs mer: Klassiska smaker på sommarens fest 

1. Mät upp vatten, socker, honung och ättika till lagen i en kastrull. Koka upp och rör om tills sockret smält. Ta av värmen och låt lagen kallna. Smaka av med citronsaft och salt.

2. Ta upp sillen och skär den i cirka 1 ½ centimeter stora bitar. Bind ihop dillen med ett hushållssnöre. Skala och skär moroten i tunna skivor.

3. Lägg dillbuketten i en väl rengjord glasburk. Varva sill, morot, citronskal, lagerblad och kryddor i burken. Häll över den kalla lagen. Förslut och ställ kallt cirka 2 timmar eller över natten.

Ämnen i artikeln

Recept
Midsommar

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt