Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-01 05:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/jakten-pa-en-perfekt-rakmacka/

MAT & DRYCK

Jakten på en perfekt räkmacka

DN:s räkpatrull – Mats Holmberg och Magdalena Ribbing – granskar den räksmörgås som kan vara Stockholms bästa.
Foto: Fredrik Funck

Räkmackan seglade in i Sverige på 1950-talet – och den kom för att stanna. DN bad två personer med känsliga smaklökar – Magdalena Ribbing och Mats Holmberg – att testa räkorna på tio Stockholmsetablissemang. Domen blev hård, få ställen serverar en prisvärd smörgås. Rådet är att inte låta tillbehören ta över.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.