Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-08 17:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/kakor-med-valnotsnougat/

Recept

Kakor med valnötsnougat

Kakor med valnötsnougat.
Kakor med valnötsnougat. Foto: Bianca Brandon Cox

Spröda goda kakor.

Läs mer: Spännande smaker från Georgien 

1. Kör smör och mjöl i en matberedare eller hacka med kniv till smulor.

2. Vispa crème fraiche lätt tillsammans med äggulor. Tillsätt mjölblandningen, salt och bakpulver. Knåda till en smidig deg. Lägg i kylen att vila cirka en timme.

3. Fyllning: Mixa valnötterna i matberedare. 

4. Vispa socker och vaniljsocker med äggvitor till vitt skum och blanda i valnötterna.

5. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen cirka 3 mm tunt. Skär ut en stor cirkel ca 25 cm i diameter. Dela cirkeln i åtta pizzabitar. Lägg 2 tsk fyllning på den bredaste delen av biten. Rulla ihop, börja med ytterkanten och fortsätt in mot mitten.

6. Lägg rullarna på bakplåtspapper och baka cirka 15 minuter tills de är gyllene.

7. Sikta över florsocker.