Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-05 00:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/kall-soppa-pa-gurka-och-fetaost/

Recept

Kall soppa på gurka och fetaost

Kall soppa på gurka och fetaost.
Kall soppa på gurka och fetaost. Foto: Thomas Karlsson

Det här är en snabblagad och svalkande liten sommarsoppa. Den kan göras upp till ett dygn i förväg.

Läs mer: Kalas över staketet – mat för socialt distanserad fest

1. Skala gurkan och skär den i mindre bitar. Mixa dessa tillsammans med alla andra ingredienser till en slät soppa.

2. Låt stå kallt minst en timme. Rör om. Häll upp i små glas eller koppar (gärna kylda). Ställ fram på fat eller bricka.

Tips! Om man vill ha lite mer jävlar anamma i soppan kan man ha i 1–2 kryddmått finhackad grön chili innan den mixas. 

Ämnen i artikeln

Recept

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt