Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 06:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/limesyrad-grasej-med-grona-artor-och-gron-sparris/

RECEPT

Limesyrad gråsej med gröna ärtor och grön sparris

Limesyrad gråsej med gröna ärtor och grön sparris.
Foto: Eva Tedesjö

Gråsej kallas också bara sej, och är en god matfisk. Det är en torskfisk men köttet är inte lika vitt. Här tillagas den som en svensk variant på ceviche. Den goda dressingen kan även användas till annat.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.