Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-19 09:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/linssoppa-med-rotfrukter-och-grillad-paprika/

Recept

Linssoppa med rotfrukter och grillad paprika

Linssoppa med rotfrukter och grillad paprika.
Linssoppa med rotfrukter och grillad paprika. Foto: Ulrika Pousette

Linssoppa är en sådan där rätt som du nästan alltid kan svänga ihop på det du har hemma. Här är en variant på massa goa ”rotisar” och grillad paprika.

Läs mer: Laga gott och billigt i februarimörkret 

1. Hacka gul lök och vitlök grovt. Hacka chili. Hetta upp en kastrull, och fräs gul lök och vitlök i olja. Lägg i chilin.

2. Skär morötterna och kålroten i mindre bitar. Lägg i kastrullen. Slå på krossade tomater, vatten och grönsaksbuljong. Låt koka i cirka 10 minuter.

3. Lägg i grillad paprika och mixa soppan helt slät. Lägg i de röda linserna och låt koka i cirka 10 minuter eller tills linserna är mjuka. Tillsätt eventuellt mer vatten om soppan är för tjock.

4. Smula i torkad timjan, salta och peppra efter smak.