Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 03:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/marinerad-matjessill/

Recept

Marinerad matjessill

Marinerad matjessill.
Marinerad matjessill. Foto: Thomas Karlsson

Småportioner av en klassisk svensk sommarkombo. 

Läs mer: Kalas över staketet – mat för socialt distanserad fest 

1. Låt gräddfilen rinna av i ett kaffefilter i en kopp i fyra timmar i kylskåpet.

2. Skär den avrunna sillen i mindre bitar och lägg i en bunke. Häll på rapsoljan och strö över hälften av gräslöken. Rör om och låt gärna stå någon halvtimme i kylen. 

3. Ta åtta små burkar, byttor eller glas. Fördela gräddfilen i botten av dessa. Lägg sedan i saltgurkan och därefter matjessillen. Strö över den resterande gräslöken. Dekorera eventuellt med gräslöksblommor. Ställ fram på bricka. 

Tips! Den som så föredrar kan ersätta matjessillen med inlagd sill eller ansjovis. Smörstekta kavringtärningar kan strösslas över. 

Ämnen i artikeln

Recept

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt