Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-15 06:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/mascarponeglass-med-hallonswirl/

Recept

Mascarponeglass med hallonswirl

Mascarponeglass med hallonswirl.
Mascarponeglass med hallonswirl. Foto: Ulrika Pousette

Under bägge mina graviditeter hade jag samma craving: mascarponeglass med hallonswirl och pistaschnötter. Även när jag inte är gravid så är detta en glass jag kan äta litervis av utan problem.

Läs mer: Så gör du glass utan glassmaskin – fem goda recept 

1. Koka hallon, citronsaft och socker i en kastrull i några minuter. Mixa blandningen till en slät sås med stavmixer. Häll ner såsen i en rymlig skål och låt den svalna.

2. Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och mascarpone och vispa ihop till en jämn smet med elvispen.

3. Häll ner ½ deciliter av smeten i skålen med hallonsås. Rör om.

4. Häll ner mascarponesmeten i en form som rymmer cirka 1 ½ liter. Ringla ner hallonsåsen och dra några varv med en sked i formen, så att såsen blandas in lite grann. Finhacka pistaschnötterna och strö dem på toppen.

5. Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten. Låt gärna tina före servering: i 5‒10 minuter i rumstemperatur eller i cirka 15 minuter i kylskåp.

Receptet är hämtat ur Camilla Hamids bok ”Godare glass utan glassmaskin” (Bonnier Fakta).
Receptet är hämtat ur Camilla Hamids bok ”Godare glass utan glassmaskin” (Bonnier Fakta).

Ämnen i artikeln

Recept

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt