Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 14:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/matiga-emmerpannkakor-med-svamp-och-halloumi/

Recept

Matiga emmerpannkakor med svamp och halloumi

Matiga emmerpannkakor med svamp och halloumi.
Matiga emmerpannkakor med svamp och halloumi. Foto: Beatrice Lundborg

Galetteliknande pannkakor med halloumi och svamp som ger lite annorlunda konsistens och sälta. Rosésalladen bidrar med beska och vacker färg. Alla uppskattar dock inte beska, så om man vill tona ned den kan man låta salladen steka med svampen. Emmer är ett ursprungssädesslag som är rikt på näring och mineraler. Det finns att köpa i välsorterade butiker, men annars går det bra att använda vanligt vetemjöl och tillsätta en del grahamsmjöl eller grovt rågmjöl. Låt gärna pannkakssmeten stå och svälla någon timme innan du ska steka.

Läs mer: Så lagar du god mat om du tappat luktsinnet

1. Mät upp mjölet i en bunke och vispa ner mjölken. Vispa ner ägg och salt och låt smeten stå och svälla i en timme.

2. Stek pannkakorna i smör i en stekpanna och lägg dem i en trave på en tallrik.

3. Skär svampen i mindre bitar och stek den med smör och salt tills den får lite färg. Lägg åt sidan.

4. Stek grillosten i skivor tills den blir gyllenbrun och lägg åt sidan.

5. Smält lite smör i stekpannan och lägg i en pannkaka i taget. Strö över svamp, grillost och strimlad rosésallad och värm upp någon minut. Vik ihop pannkakan och servera direkt.

Ämnen i artikeln

Recept

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt