Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 08:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/modern-svensk-meny-till-nationaldagen/

Mat & Dryck

Modern svensk meny till nationaldagen

Pepparrotsgris, till vänster, och giftas om sommaren.
Pepparrotsgris, till vänster, och giftas om sommaren. Foto: Beatrice Lundborg

Sill i väster, strömming i öster, suovas i norr, spettekaka i söder – så varierad och rik den svenska maten är! Inför national­dagen den 6 juni, som ju är den enda svenska högtid då man inte på förhand vet vad man ska äta, har Jens Linder skapat en modern meny med rötter i den svenska smakbilden. Blir sommarmoln kanske en ny tradition?

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in