Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-26 02:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/nu-ska-mathias-dahlgren-laga-helt-vegetariskt/

Krogkommissionen

Nu ska Mathias Dahlgren laga helt vegetariskt

Bild 1 av 5 ”Är det för konstigt?”, undrar Mathias Dahlgren när han, restaurangchef Josefin Ström Sundén och kökschef Staffan Naess provsmakar de ”starters”, grönsaksbaserade drinkar, som det är tänkt att gästerna ska inleda måltiden med. En nyrekryterad bartender och en kock ska tillsammans arbeta med drinkarna ute i restaurangen.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 2 av 5 Gnudi i krämig sås med kål och en ton av dragon har en rykande åtgång under provlagningen.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 3 av 5 ”Innan vi började göra om i lokalen frågade jag mig själv: ’Vad tycker jag om här inne?’ En gång tyckte jag om alltihop. Men just trägolvet har jag en extra bra feeling av”, säger Mathias Dahlgren. Så trägolvet är kvar, medan resten av inredningen blir ljusare och mer grafisk än tidigare.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 4 av 5 Josefin Ström Sundén, Oskar Pettersson och Tommi Kobayashi provsmakar endive.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 5 av 5 Bröd, smör, nötter och någon grönsak ska bli första serveringen när gästerna slagit sig ned.
Foto: Eva Tedesjö

Mathias Dahlgren är stjärnkocken vars idéer har drivit mat-Sverige framåt i tjugo år. När han öppnar sin nya restaurang på måndag är förväntan stor, både bland kolleger och bland gäster. DN:s Elin Peters och Eva Tedesjö fick en försmak av den helt vegetariska restaurangen som fått namn efter en kålrot.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in