Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-18 03:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/packa-for-picknick-pa-bryggan/

Mat & Dryck

Packa för picknick på bryggan

Brygglunch med dopp. Foto: Thomas Karlsson

En picknickkorg med egenlagade godsaker gör bad vid bryggan så mycket härligare. DN:s kock Jens Linder tipsar om enkel, men lite annorlunda mat vid dopp.

Recepten är skapade av Jens Linder, Thomas Karlsson tog bilderna.

DN Text
Fågel Fenix-macka med kyckling. Foto: Thomas Karlsson

Fågel Fenix-macka. När det är varmt ute är det extra njutbart med en riktigt saftig smörgås. Har ni kycklingrester från till exempel grillning är det perfekt. 

 

Krämig potatissallad. Foto: Thomas Karlsson

Potatissallad med majrova och kålrabbi. Gör potatissalladen lite roligare med mer grönsaker. 

 

Melon och skinka – en klassisk kombination. Foto: Thomas Karlsson

Melon och chark. Melon och skinka är ju en klassisk kombination. Men man kan göra egna varianter. Ta er favoritmelon och de godaste skivor av skinka eller korv som ni vet och varva till ett slags fruktiga skivor. Det blir perfekt på strand eller brygga. 

 

Avsluta med fruktig hallon-slush. Foto: Thomas Karlsson

Hallon-slush. Slush är något som man lätt gör själv och det är inte så noga om den är ganska fast eller mer smält – det är gott oavsett.