Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 06:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/panang-loog-chin-nua-thai-kottbullar-i-jordnotssas/

Recept

Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås

Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås.
Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås. Foto: Ulrika Ekblom

Saftiga köttbullar fulla med smak. När de är stekta och blandade med jordnötssåsen ser de lustigt nog nästan ut som våra klassiska svenska köttbullar i gräddsås.

Läs mer: Vardagsmat med smak av hela världen

1. Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna. Låt smeten stå och svälla i 10 minuter. Rulla små köttbullar av smeten. Hetta upp olja i en stor stekpanna på medelvärme och stek köttbullarna i 10–12 minuter, eller tills de är helt genomstekta.

2. Ställ stekpannan åt sidan. Finhacka lök och vitlök till såsen. Hetta upp olja i en liten kastrull och fräs lök och vitlök tills löken har mjuknat. Tillsätt röd curry och fräs i några sekunder. Sänk värmen och rör ner jordnötssmör, kokosmjölk, soja och salt efter smak.

3. Låt såsen puttra i 3–5 minuter under omrörning, se till så att såsen inte bränner fast i botten.

4. Häll såsen över köttbullarna i pannan och låt blandningen puttra i cirka 10 minuter. Servera med ris och koriander.

Ämnen i artikeln

Recept

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt