Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-02 11:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/pannacotta-med-karamellsas/

Recept

Pannacotta med karamellsås

Pannacotta med karamellsås.
Pannacotta med karamellsås. Foto: Vanni Jung Ståhle

En krämig italiensk klassiker som här smaksätts med både vit choklad och lakritspulver och toppas med hemgjord karamellsås.

Läs mer: Pasta med smak av semester 

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Krama ur vätskan.

2. Värm mjölk och grädde till cirka 80 grader, det får inte koka. 

3. Tillsätt vit choklad, lakritspulver och turkisk yoghurt och rör om väl.

4. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt gelatinbladen. Rör om tills de löst sig.

5. Portionera i fyra glas och låt stå svalt i cirka 4 timmar.

6. Karamellsås: Smält socker i en stekpanna till gyllenbrun färg, tillsätt grädden och blanda väl tills den blir 105 grader.

7. Ta av från värmen och rör i smör och salt.

8. Låt svalna helt och häll sedan över pannacottan. Tillsätt ett par flingor salt.

9. Garnera gärna med frukt eller bär och pudra över lite florsocker.

Vintips: Vin Santo, ett sött dessertvin från Toscana.