Punjena paprike eller polneti piperki är en av Balkans mest klassiska maträtter. Det här är en rustik rätt på paprikor som fylls med färs och ris. Idag ser man diverse olika fyllningar i paprikor, men inte på Balkan. Där är det fortfarande traditionen som gäller och den enda alternativa fyllningen är vitost. Jag väljer alltid röda paprikor eftersom jag är uppvuxen med det och för att jag tycker de är godast. När vi är hos barnens farfar på Rhodos är det istället gröna paprikor som serveras. Smaka dig fram och använd dem du gillar bäst. Eller använd paprikor i olika färger i en och samma form.
DIGITAL PRENUMERATION
Läs gratis fram till midsommarafton.
Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.
Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.