Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Mat & Dryck

Påskmat för alla smaker

Lammstek med omanska kryddor.
Lammstek med omanska kryddor. Foto: Jonas Lindkvist

Ägg, sill, lax, lamm – snart är det dags för årets påskfest! Inspireras av våra recept på både mat och godis till påskbordet.

Jens Linders påskbuffé – örtiga rätter med ägg, lamm och lax. Kronstam väljer passande drycker till.

Lamm på flera olika sätt:
Lamm och vin i påsk
Lammstek med omanska kryddor
Örtlammstek med sardeller
Timjan- och citronmarinerad lammstek med ugnsbakad sötpotatis
Lammstek med ingefärssky
Rimmad lammstek
Lammstek med örter
Chèvrespäckad lammstek
Mannerströms lammstek – Leif Mannerström lagar sitt påsklamm med vitlök, honung och citron.

Påskgodis – Roy Fares fixar påskgodis och kakor: macarons med ägglikörsnickers-shortbreadhallonremmarmarsipanrutor och kokos- och aprikossplitt.

Ekologisk påskmeny Carina Brydling bjuder på klassiska smaker och Bengt-Göran Kronstam har hittat rätt viner.

Förrätt: Sparris royal
Varmrätt: Lammytterfilé med grillade grönsaker
Efterrätt: Rabarbersorbet på nötsmulor och kryddgrädde

Gör ditt eget påskgodis – Jens Linder har träffat två sockerbagare på Marsipangården i Trosa som delar med sig av tips och recept.

Fler menyförslag:
Jens Linders påskmeny för finsmakare och en orientalisk påskmiddag.

Och så några lättare lax- och sillrätter från DN:s provkök.

Påsktårtor:
Fyra chokladspäckade tårtor som passar sötsugna påskfirare.
Cecilias tryffeltårta
Chokladmoussetårta med hallon
Påsktårta med choklad och porter
Farmors enkla påsktårta

Läs också:
Fyll ägget – utan att tömma plånboken