Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-14 23:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/peruansk-mat-pa-segertag/

MAT & DRYCK

Peruansk mat på segertåg

Kocken Gastón Acurio har satt Petru på världskartan. I rostfria skålar på hans restaurang La Mar i Lima ligger bläckfisk, tonfisk, krabbor och musslor av alla de slag. Det stora dragplåstret är nationalrätten ceviche, rå fisk marinerad i limejuce och spetsad med lite chili. Mycket av sin matinspiration har han hämtat från indianerna i Anderna.
Kocken Gastón Acurio har satt Petru på världskartan. I rostfria skålar på hans restaurang La Mar i Lima ligger bläckfisk, tonfisk, krabbor och musslor av alla de slag. Det stora dragplåstret är nationalrätten ceviche, rå fisk marinerad i limejuce och spetsad med lite chili. Mycket av sin matinspiration har han hämtat från indianerna i Anderna. Foto: Jörgen Ulvsgärd

Trender växlar och vi är ständigt på jakt efter något nytt. På senare tid har peruansk mat utsetts till ”nästa stora grej”.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in