Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-15 16:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/piroger-med-potatisfyllning/

Recept

Piroger med potatisfyllning

Piroger.
Piroger. Foto: Eva Hildén

Piroger kan fyllas med allt möjligt. Här är en matig variant med potatis, perfekt som utflyktsmat!

Läs mer: Härliga pajer för vardag och fest

1. Gör fyllningen: Ånga av och mosa potatisen fint med en gaffel. Fräs löken mjuk och guldgul i oljan, ca 10 minuter. Blanda potatis och lök. Krydda med salt och peppar. Låt kallna.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen och skär den i 8 lika stora rutor. Fördela fyllningen i mitten på degrutorna. Vik ihop och tryck ihop degkanterna. Tryck till kanterna med en gaffel.

3. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg, nagga och garnera med sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. 

Recepten är hämtade ur Lena Söderströms ”Pajer. Salta, söta, matiga & gröna med goda tillbehör” (Semic). Fotograf: Eva Hildén
Recepten är hämtade ur Lena Söderströms ”Pajer. Salta, söta, matiga & gröna med goda tillbehör” (Semic). Fotograf: Eva Hildén

Ämnen i artikeln

Recept

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt