Italienarna är stolta över sin rika historia av konst, arkitektur, uppfinningar, formgivning, musik, mat och dryck. Så det är inte konstigt att de är noga med att reglera och skydda var saker och ting härstammar ifrån, ett viktigt arbete som med statliga medel utförs kontinuerligt. Accademia Italiana della Cucina, en sorts matmyndighet, ger ut recept på typiska och regionala maträtter i Italien. År 1982 gav man ut ett recept på hur en typisk Ragú Bolognese ska lagas och vad den ska innehålla. Smaken är väldigt köttig, fet och komplex. Vad som kanske sticker ut i receptet är att det inte innehåller några som helst örter eller vitlök. I receptet är det valfritt om man vill tillsätta grädde eller inte.
DIGITAL PRENUMERATION
Läs gratis fram till nationaldagen.
Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.
Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.