Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Petimäterns kladdkaka

En av landets mest bakade och slukade kakor är förstås den kladdiga. Här är en version …

Blomkål carbonara

Renläriga älskare av spagetti carbonara må ta sig för pannan, men det här är en …

Stroganoff extra allt

En av landets mest lagade rätter är korv stroganoff. Jag tycker det kan vara jättegott, …

Köttfärssås med extra grönsaker

För att lyfta sin köttfärssås några snäpp i smaken finns två huvudknep. Ett: sjud den …

Sotad savoykål med svampfräs

Savoykål är verkligen en vacker grönsak, men det går bra med spetskål och vitkål också. …

Liius svartrotssallad

Svartrot kallas ibland för fattigmanssparris och är en grönsak som inte brukar användas …

Purjo- och blomkålspaj

En paj är bland det enklaste och bästa som finns att bjuda på. Den här fyllningen behöver …

Hibiskus- och halloncheesecake

Lika god som vacker – och passar även att bjuda veganer på. Det behövs en matberedare …

Rostad blomkål med grönt curryskum

Rostad blomkål med jordnötter och en skummande smakrik och vackert grön sås. Så gott!

Pasta med mozzarella och tomat

En enkel pastarätt som även barn som inte är så vana vid matlagning kan sno ihop själva – …

Chokladbollar med dadlar och solrosfrön

Chokladbollarna är laddade med energi och massor av näring.

Omelett med säsongens toppning

Ett proteinrikt mellanmål eller kvällsmål, perfekt snabbmat när du är hungrig efter …

Smoothie med yoghurt och bär

Enkel att göra och variera. Funkar även fint att hälla i termos och ta med till …

Havrepannkakor

Pannkakor är perfekt träningsmat och passar både som mellanmål innan träningen, och som …

Nem (vietnamesiska minivårrullar)

Friterade vietnamesiska minivårrullar inlindade i salladsblad och massor av färsk …

Svartkålschips

Svartkålschips, en stapelvara i frityrsammanhang. Likt sötpotatischipset är detta …

Friterad ansjovis

Världens godaste lilla snacks – midsommar, påsk och jul!

Jalapeño poppers

Jalapeño poppers fyllda med cream cheese och chèvre! Färdiga på mindre än 30 minuter. Ett …

Chèvre chaud

Det är viktigt att osten är kall och oljan het när man friterar chèvreost. Annars finns …

Ananas i ugn med fruktströssel

Den här efterrätten är en explosion av exotiska frukttoner. Ugnsbakningen koncentrerar …

Krispig savojkål med sardell- och apelsinsmör

Den här grönsaksrätten kan serveras som den är på en buffé, kanske med andra gröna …

Key wat – etiopisk nötköttsgryta

Jag har en särskild förkärlek för mat från Etiopien och Eritrea. Kryddningarna är så …

Dipp med friterad svartrot

Det här en lite rolig aptitretare, som pommes frites fast på den smakrika rotsaken …

Tikka Masala med kikärter och tomat

Det här är en typisk sån där rätt som jag hade undvikit innan jag började försöka äta …

Panerad tofu med heta jordnötskrämiga nudlar och salladslök

”Om du är rädd för något, fritera det.” Känt (snart) ordspråk som jag hittat på alldeles …

Pärlcouscous med grönkål och krispig kyckling

Om vi skivar kycklingen tunt på längden får vi många bitar från en och samma filé. Bankar …

Rå laxsallad med avokado, grapefrukt, sparris och friterad jordärtskocka

Rå lax är ju så himla gott! Dessutom räcker fisken längre när man äter den rå och skivar …

Vitvinssås

Det är viktigt att få en bra smakbalans i såsen. Här används svamp för att få umami, och …

Cidersås

Den här såsen ska bli ljus, lätt och ha mycket smak av kyckling. Den som inte hunnit koka …

Musselbuljong

Skär grönsakerna i små bitar eftersom de inte ska koka så länge. Blåmusslorna ska vändas …

Kycklingbuljong

Använd en riktigt stor gryta, gärna på cirka 10 liter. Hur mycket man låter sin buljong …

Bearnaisesås

Bearnaisesås kan göras på många olika sätt, och det finns olika skolor, vissa vill ha …

Rotselleripotage med gruyère, gräslök, rapsolja och solroskärnor

Här får man hjälpa rotsellerin lite på traven med en potatisstöt eller ballongvisp. När …

Korvsoppa

Tommy Myllymäkis mamma lagade ofta korvsoppa som vardagsmat när han växte upp. Otroligt …

Ribollita

Ribollita är en rätt som kommer från Toscana. Du river dagsgammalt bröd i bitar och …

Smörad morotsbuljong med råstekt hummer, ingefära och chili

Supergod och enkel buljong, välj själv hur mycket hummer du vill servera till. Det …

Stekta pannkakor med honung, grädde, äpple, hackad mandel och glass

När man har ätit soppa får man efterrätt, det är sedan gammalt. Här har de klassiska …

Paleo: Långkok på lammlägg med rötter och apelsin

Eftersom paleo vill anknyta till matvanor i forntiden, utesluts alla processade …

Lågkalori: Bönor med chili-keso och grönskande kyckling

Magra rätter lider ofta av att de är smak­svaga. Men livliga aromer ger större glädje och …

Vegan: Vego-ramen med hyvlade grönsaker och rostad tofu

Vilken tur att miso ger lika goda buljonger som köttben! Det gör att denna vegan-version …