Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-05 22:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/1992-morotssoppa-med-lime-rosmarin-och-croissant/

RECEPT

1992. Morotssoppa med lime, rosmarin och croissant

Per Ekbergs morotssoppa är smakfull men ganska okomplicerad matlagning. Här räcker det med ett par kastruller; en att fräsa morötterna i och en för buljongen.

1. Fräs löken och morötterna i olivoljan med limeskal och rosmarin. Slå på buljong, limesaft och mellangrädde och sjud alltsammans ca 15 minuter, tills morötterna blir mjuka.

2. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

Ett vin på 100 procent Riesling är att föredra. Vinet kan vara torrt till halvtorrt men inte sötare än så!