Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-22 04:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/adzika/

Recept

Adzika

Foto: Stefan Wettainen

Tomatsåsen adzika lagas i hela Kaukasus, bland annat i Georgien och Ryssland. Den serveras kall till sjasjlik eller annat från grillen.

1. Skär tomaterna i klyftor. Kärna ur paprikor och chili och grovhacka dem. Låt alltsammans sjuda cirka 10 minuter.
2. Mixa i mixer eller matberedare. Tillsätt lök, vitlök, persilja, koriander, peppar och salt. Låt sakta koka under lock i cirka 10 minuter, eller tills överflödig vätska kokat bort. Servera kall.