Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 08:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/agg-pa-tomatbadd/

Recept

Ägg på tomatbädd

DN Text

Hacka lök och paprika i tärningar. Skär selleristjälken i ungefär lika stora bitar.
Hetta upp lite olivolja eller annat matfett i en vid, tjockbottnad kastrull och fräs de tärnade grönsakerna. Krydda med timjan och spiskummin. Stek tills löken är glansig och liksom genomskinlig.

Häll på konserverade tomater och spad eller tomatkross samt smulad buljongtärning. Rör om och låt koka ihop cirka fem minuter. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.

Knäck äggen på toppen av tomat- och grönsaksröran. Salta och peppra en aning på själva äggen. Lägg på lock och sjud på lägsta värme tills äggvitan stadgat sig, cirka 7 minuter.

Ris, bulgur, quinoa eller en bit gott bröd passar fint att äta till äggen med tomatröra.