Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-27 13:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/aggkvartett-och-spenatsallad-med-oxbringa/

Recept

Äggkvartett och spenatsallad med oxbringa

Äggkvartett och spenatsallad med oxbringa.
Äggkvartett och spenatsallad med oxbringa. Foto: Lina Eriksson

En lite plojig rätt som kan sättas fram på påskbuffén eller på brunchen. Laga den inte mer än en halvtimme i förväg (annars torkar äggen betänkligt). Man kan förstås göra samma recept på tre eller fem ägg, bara man använder en stor stekpanna. Till detta serverade jag en spenatsallad med oxbringa (se recept nedan), men jätteägget går förstås att äta som det är, eller kanske med lite bacon och stekta tomater.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in