Johan Jureskogs burgare är rejält matig och gjord på flera olika sorters kött som man mal själv i olika malningsgrader. Färsen avslutas med smält oxfett. Burgaren kan fås i olika storlekar, med olika mängd bacon och ost. Lägg på så mycket du själv vill ha, men ta ost och bacon av bra kvalitet och med mycket smak. Oxfettet smälter du själv i förväg på låg värme i en stekpanna. Låt svalna till rumstemperatur innan du blandar det i färsen. Dijonnaisen, en majonnäs smaksatt med dijonsenap, kan du göra själv (och det blir så klart godast) men du kan också smaksätta färdig majonnäs.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 16:01
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ags-hamburgare/
Få ut mer av DN som inloggad
Du vet väl att du kan skapa ett gratiskonto på DN? Som inloggad kan du ta del av flera smarta funktioner.
- Följ dina intressen
- Nyhetsbrev
Ingredienser.AG:s hamburgare
Portioner: 5 port
Burgare:
250 g bringa
250 g short rib
250 g högrev
250 g rostlock
17 g salt
3 g peppar
1 dl oxfett
Till servering:
10 skivor ljust bröd
dijonnaise
hårdrökt bacon, efter smak
Svarta Sara (smakrik dansk ost) i skivor, efter smak
ev tomat, i skivor
silverlök, i skivor
ketchup
1. Skär ned allt kött i kuber, 5x5 centimeter stora. Håll de olika styckningsdetaljerna separat. Blanda salt och peppar och torrimma köttet med kryddblandningen i 20 minuter.
2. Finmal bringa och short rib. Mellanmal högrev. Grovmal rostlock. Blanda allt försiktigt och mata i oxfett medan du rör om.
3. Väg upp bollar à 200 g och forma till hamburgare. Förvara kallt.
4. Vid servering: Grilla burgarna till önskad innertemperatur (Johan rekommenderar 47 grader).
5. Arrangera brödet underst och bred på dijonnaise. Lägg på burgaren, bacon och rejält med ost och därefter lökringar och tomat och/eller ketchup. Avsluta med ytterligare en brödskiva på toppen.