Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 10:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/algfarsburgare-med-lingoncoleslaw-svamp/

Recept

Älgfärsburgare med lingoncoleslaw & svamp

1. Plocka och finhacka timjanen. Blanda timjan, färs, ägg, senap, 1 tsk salt och 1 krm peppar i en bunke till en slät färs.

2. Forma färsen till fyra hamburgare. Stek dem I smör I en stekpanna ca 5 min på varje sida. Lägg på ett fat så länge.

3. Ansa och dela svampen. Stek den i olja I en stekpanna ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

4. Lingoncoleslaw: Ansa och strimla vitkålen tunt på mandolin eller med en osthyvel. Blanda vitkål, crème fraiche, lingon, senap och salt.

5. Rosta brödskivorna och läggälgfärsburgarna på brödet. Toppa med lingoncoleslaw och svamp.

Näring/portion: 440 kcal, 24 g fett, 33 g protein, 21 g kolhydrater