En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 10:00
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/algfarsburgare-med-lingoncoleslaw-svamp/
Älgfärsburgare med lingoncoleslaw & svamp
1. Plocka och finhacka timjanen. Blanda timjan, färs, ägg, senap, 1 tsk salt och 1 krm peppar i en bunke till en slät färs.
2. Forma färsen till fyra hamburgare. Stek dem I smör I en stekpanna ca 5 min på varje sida. Lägg på ett fat så länge.
3. Ansa och dela svampen. Stek den i olja I en stekpanna ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Lingoncoleslaw: Ansa och strimla vitkålen tunt på mandolin eller med en osthyvel. Blanda vitkål, crème fraiche, lingon, senap och salt.
5. Rosta brödskivorna och läggälgfärsburgarna på brödet. Toppa med lingoncoleslaw och svamp.
Näring/portion: 440 kcal, 24 g fett, 33 g protein, 21 g kolhydrater