Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 06:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/algrulle-till-far/

Recept

Älgrulle till far

DN Text

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda färsen, 3 smått skurna baconskivor, potatismjöl, ägg, vatten och kryddor till en jämn smet och bred ut den till en rektangel på plastfolie eller smörgåspapper. Strö över persiljan och eventuellt lingon och rulla ihop till en rulltårta med hjälp av plasten eller papperet som färsen ligger på. Vira fyra baconskivor glest runt rullen och lägg den i en ugnseldfast form med skarven nedåt. Lättast lyfter man över den med hjälp av underlaget.

Sätt in i ugnen. Efter ca 5 minuter drar man ner värmen till 175 grader och låter älgrullen steka 3540 minuter ytterligare.

Servera förslagsvis med sås, rårörda lingon och potatis eller andra grönsaker i bitar, som får ugnssteka i en form för sig, samtidigt som älgfärsen gräddas. Stekta kantareller eller annan svamp är också gott till älgrullen.

Tillhörande recept:
Viltsås