Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-04 11:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/anka-med-korsbarssas/

Recept

Anka med körsbärssås

1. Sätt ugnen på 150 grader. Gör några snitt med en kniv på ankbröstens skinnsida. Strö på salt och peppar och stek i het stekpanna med skinnsidan nedåt ca 2 min. Lägg ankbrösten med skinnsidan uppåt och stek mitt i ugnen 15-20 min till 66 grader innertemperatur. Linda in dem i aluminiumfolie och låt vila 20 min.

2. Skala och finhacka löken. Fräs lök och 200 g körsbär i 2 msk smör ca 1 minut. Tillsätt socker ochvinäger och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll på vin, vatten och kalvfond och lägg i timjankvisten. Låt koka utan lock ca 10 min. Sila såsen och häll tillbaka i kastrullen. Vispa ner majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten och koka upp. Vispa ner 2 msk smör strax före servering och lägg i 50 gkörsbär.

3. Skär ankbrösten i skivor. Servera med sås, potatis och haricots verts.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 26 g fett, 32 g protein, 38 g kolhydrater