Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-26 10:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ankbrost-med-balsamsky/

Recept

Ankbröst med balsamsky

DN Text

Sätt ugnen på 200 grader.

Ruta skinnet på ankbrösten med en vass kniv. Salta och peppra runt om. Stek fettsidan brun och knaprig i lite smör. Vänd fettsidan upp, sätt i en termometer mitt i köttet och ställ in pannan i ugnen. (Lägg över ankbrösten i en ugnseldfast form om inte pannan tål ugnsvärme.) Stek till en innertemperatur på 65 grader.

Ta ut ankbrösten och lägg dem att vila i folie 1015 minuter innan de skärs i skivor.
Spara stekskyn men skeda bort så mycket fett som möjligt. Sila det som blir kvar. Spar det till skyn liksom köttsaften från ankbrösten i folien och det som tränger ut när de skärs upp.

Balsamsky:
Koka upp sky, köttsaft och ev buljong. Smaka av med balsamvinäger. Red såsen till önskad konsistens genom att vispa ner redning lite i taget. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Tillhörande recept:
Potatis- och selleristomp
Rödlöksmarmelad