Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-20 11:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ankbrost-med-balsamsky/

RECEPT

Ankbröst med balsamsky

DN Text

Sätt ugnen på 200 grader.

Ruta skinnet på ankbrösten med en vass kniv. Salta och peppra runt om. Stek fettsidan brun och knaprig i lite smör. Vänd fettsidan upp, sätt i en termometer mitt i köttet och ställ in pannan i ugnen. (Lägg över ankbrösten i en ugnseldfast form om inte pannan tål ugnsvärme.) Stek till en innertemperatur på 65 grader.

Ta ut ankbrösten och lägg dem att vila i folie 1015 minuter innan de skärs i skivor.
Spara stekskyn men skeda bort så mycket fett som möjligt. Sila det som blir kvar. Spar det till skyn liksom köttsaften från ankbrösten i folien och det som tränger ut när de skärs upp.

Balsamsky:
Koka upp sky, köttsaft och ev buljong. Smaka av med balsamvinäger. Red såsen till önskad konsistens genom att vispa ner redning lite i taget. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Tillhörande recept:
Potatis- och selleristomp
Rödlöksmarmelad