Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-07 15:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ankconfit/

Recept

Ankconfit

DN Text

1. Blanda salt, kryddpeppar och nejlika. Gnid in anklåren med kryddblandningen.

2. Lägg låren tätt i en kastrull eller en stekgryta. Värm ankfettet på spisen tills det är flytande och täck anklåren med fettet. Det får inte sticka ut en millimeter av köttet.

3. Sätt på ett lock och låt grytan stå på lägsta värme i 2 timmar.

4. Kontrollera att köttet är klart genom att sticka en potatissticka genom den tjockaste delen av låret. Går stickan igenom köttet utan motstånd är rätten klar.

5. Plocka upp låren ur fettet, torka av med hushållspapper och sprödvärm dem i 175 grader i ugnen i cirka 20 minuter. Servera gärna med grönsallad eller en mild surkål. Spara det överblivna fettet, låt svalna och frys in till en annan gång.