Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-16 05:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/anna-lisas-kalrotslada/

Recept

Anna-Lisas kålrotslåda

Anna-Lisa Nordlund var medarbetare i DN-köket under både Anna Bergenströms och Astrid Nilsons tid som matredaktörer. För Anna-Lisa, född i Finland, vore det ingen riktig jul utan en kålrotslåda. Receptet publicerades i DN 9 december 1975.

1. Skala kålroten, skär i bitar. Koka i lättsaltat vatten i cirka 30 minuter.

2. Lägg i morotsskivorna och låt koka tills allt mjuknat.

3. Häll av vattnet och pressa innehållet i en skål, antingen med purépress eller med en stöt. Blanda med de uppvispade äggen och svartpeppar. Bred ut i en smörad ugnseldfast form och strö över ströbrödet.

4. Grädda lådan i cirka 30 minuter i 200 graders ugsvärme.