Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 01:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/apelsin-och-granatapplesallad/

Recept

Apelsin- och granatäpplesallad

Foto: Beatrice Lundborg

En fin liten sallad, ett bra tillbehör till vilken varmrätt som helst. Eller som färggrant och uppiggande inslag på en buffé. 

Rätta artikel

1. Skär bort apelsinernas skal med en vass kniv och skär ut filéer eller skiva dem. Pressa ur all saft ur skalresterna och häll i en bunke. Skiva salladslöken tunt.
2. Blanda ingredienserna till dressingen i bunken. Lägg i apelsiner, salladslök och granatäppelkärnorna. Smaka av med lite peppar. Vänd runt och servera.

Läs mer: Så kärnar man ur ett granatäpple